neděle 28. února 2010

Windows PowerShell Community Doc Review

Před pár dny uveřejnil Shay Levy výzvu dobrovolníkům, kteří chtějí ovlivnit dokumentaci dostupnou v PowerShellu. Originální text:

”We're looking for users at all experience levels and with all different backgrounds, but we love to have beginners, people with no programming experience, people who know other scripting languages or shells, and people who are not native English speakers. If you're a system admin and you don't really know Windows PowerShell, this is a great way to learn it with help from insiders.”

Celý proces probíhá ve spolupráci Windows PowerShell documentation týmu a powershellcommunity.org. Pokud chcete ovlivnit dokumentaci, která je součástí PowerShellu, máte šanci. Napište buď June Blender (juneb@microsoft.com) nebo Marco Shawovi (marco.shaw@gmail.com). Opravdu nezáleží na tom, kolik toho umíte – důležitá je ochota udělat něco pro komunitu. Já jsem June napsal a již jsem dostal potvrzení, že jsem byl zařazen.

Pokud se vám nechce trávit moc času s procházením celé dokumentace, ale přesto jste nalezli nějakou chybu, můžete ji reportovat přes Microsoft Connect.

  1. Ujistěte se, zda chyba existuje v on-line dokumentaci. Použijte parametr –Online v cmdletu Get-Help, např. Get-Help Get-Random –Online. Na webu je vždy poslední verze nápovědy.
  2. Jděte na http://connect.microsoft.com/powershell
  3. Klikněte na Report a bug (nejdříve se přes Search Feedback ujistěte, jestli nebyla stejná chyba již reportována).
  4. Přihlašte se vaším LiveID.
  5. Vyberte Documentation bug.
  6. Vyplňte jednoduchý formulář a odešlete jej.

Každá takto reportovaná chyba jde přímo k June Blender. Pokud vás téma nápovědy zajímá, můžete June sledovat in na Twitteru.

Žádné komentáře: