neděle 24. ledna 2010

Get-PSNews |? {$_.Week –eq '03'}

Uplynulý týden se nesl ve znamení následujících událostí

Posledních několik týdnů se také mluví o větší popularizaci PowerShellu mezi (hlavně) administrátory. Nejvíce je nyní v této souvislosti asi slyšet Jeff Hicks (samozřejmě ale není jediný), který byl hostem v dnes již jednou zmiňovaném podcastu Mind of Root. Poté napsal i krátký příspěvek v jeho blogu. Proto bych chtěl dnešní noviky opět ukončit několika otázkami a budu moc rád, pokud mi na ně odpovíte (klidně se rozepište více :)). Mé odpovědi najdete v komentářích.

  1. Jak dlouho s PowerShellem pracujete?
  2. Pro jaké úkoly PowerShell používáte?
  3. Snažíte se propagovat PowerShell ve vaší práci a nebo si jej radši necháváte pro sebe, abyste měli náskok před kolegy.

2 komentáře:

makovec řekl(a)...

1. V soucasnosti asi dva roky.

2. Administrace AD, Systems Management Serveru, ruzné pomocné skripty v práci i doma.

3. Ano. Již jsem mel nekolik prezentací, ale musím priznat, že lokální kolegové svou lenost zatím neprekonali. Náš globální tým pro tvorbu balícku, ale prechod na PowerShell zvažuje. A trochu doufám, že tento blog je alespoň malým náhledem do světa PowerShellu.

stej řekl(a)...

1. první mrknutí bylo tak cca 3 roky zpátky, ale používat jsem ho začal postupně. Nedá se přesně začít "odkdy".

2. Především automatizace běžných věcí - např. záloha flashky, čtečka twitteru, překlad eng-cz... Pak různé programátorské konverze, podpora buildu, testování web aplikací, změny konfigů,...

3. Kolegové často slyší "to jsem udělal v PowerShellu", nebo se nabízím s pomocí automatickýho zpracování úlohy. Přednášku plánuju, výhledově ale nejdřív v březnu.
Jinak propagace u administrátorů bude asi jednodušší než u programátorů.